~Ukhwah kita= kerana Allah~

Hidup saya tidak lengkap tanpa mereka. Mereka ibarat gula dalam hidup saya. Penyeri dalam hidup saya. Pembawa gelak ketawa dan pengkongsi duka lara. Indahnya persahabatan ini. Hidup saling melengkapi. Saya sukakan analogi yang dibawa oleh Hilal Asyraf dalam Sinergi:

Satu tambah satu menjadi tiga... bukan hanya dua.

Tahukah anda siapa yang ketiga yang dimaksudkan Hilal di sini?
Yang ketiga adalah Allah.
Bila dua sahabat menjalinkan persahabatan yang ikhlas, penuh toleransi maka di sebalik ikatan itu... ada Allah yang menguatkannya.

Saya teringat akan mereka-mereka ini yang telah hadir dalam hidup saya. Kurniaan Allah yang tak ternilai harganya. Syukur... syukur dan syukur. Allah mengurniakan mereka kepada saya. Hidup saya lengkap rencahnya dengan mereka.


Hari ini sempena hari kemerdekaan ( tak de kene mengene pun sebenarnya...hihi) lihatlah penyeri-penyeri hidup saya ini.Kenangan zaman sekolah. Tak silap masa ni kelas tambahan SPM. Antara 'orang-orang' kuat saya ni..hihi (Zahidah,Wahila dan Ekin).

Sod' nisa and Raihan- orang kuat jugak ni..hihi. Apa yang kita makan 2 sama je masa jamuan petang 2 kan...huhu.

Al-Firzanah... sebenarnya kita pilih nama lain kan? Tapi Abg Naim nak jugak nama tu. Dia tanya nak nama mana tapi dia yang pilihkan...huhu. Tapi kata Ustaz Zakaria xpayah nama cantik2... guna nama lama je. Hmm... medan tarbiah saya. Banyak yang saya belajar... banyak yang kita belajar. Tak dinafikan aplikasinya digunakan sampai sekarang. Berkesan... Penasihatnya, Ustaz Abu... we miss u...hihihi=)

Kawan-kawan masa form 6... Nothing 2 say... memang enjoy sangat-sangat.


a> 6AS2 memang best... kelas yang paling banyak wat jamuan makan... 'paling bersatu hati'...hihi.. faham2 je lahh..


Huda, ajat and kak aisyah... masa ni majlis perasmian KEMBARA.


Gabungan PAKK, Sains dan Akaun...huhu

K.Yan dan Wawa... siapa sangka di sebalik kelembutan mereka, sebenarnya mereka ni kelakar... Lot of jokes...hihi.. bergambar bersama keris taming sari..


Haa.. ni bahagian paling istimewa... Penyeri-penyeri hati saya di bumi Malaya ni...hihi. During our visit to Kedah... Banyak sangat kenangan manis, kelakar dan sebagainya.. Harapnya ukhwah kita kekal selamanya.

Ama... i rasa doa u telus la...Why u buka tangan 2 luas sangat.hihi... Doalah, moga persahabatan kita kekal selamanya. Aminn..

Pantai Murni pantai berlumpur...hihi.. Ayu, teha, huda, ajad dan ama... Rasa tak ada sorang 2 tersesat... dia sorang je fakulti Sains...huhu~

Memori di Batu Feringgi... Ingat kuda ingatlah pak cik tu... hihi.. Pengajarannya sebelum buat apa2 sila bertanya dahulu... Namun puas hati.. hihi.. Cerita naik kuda 2 tak perlu kot ditulis di sini... Ingat2 sendiri, gelak2 sendiri...hihi=)Macam iklan Adabi pulak... hihi.. Jangan lupa publish buah tangan kita dari sini. Bukan senang nak buat... special edition 2..hihi

Last day di Tadika Kolam Batu... ops Kampung Kolam. Jangan marah eh Huda..

Terima kasih banyak2 buat ajat and family... abg ajat (nama baru..hihi) yang sudi amik mc semata-mata nak bawak kitorang jalan2. Jasamu dikenang...


Team balai Islam... banyak juga kenangan dalam balai islam ni...sampai xtahu nak cerita apa. Best...=)


Katakanlah: "Jika kamu (benar-benar) mencintai Allah, ikutilah aku, niscaya Allah mengasihi dan mengampuni dosa-dosamu." Allah Maha Pengampun lagi Maha Penyayang.

Surah Ali-Imran ayat 31

Moga ukhwah kita yang kerana Allah ini akan kekal selamanya. Aminn..

6 comments:

salam..to aisya yusra.
gambar2 tu, kat mna? kenangn kat sekolah ye.hihi

 

salam terbitanmukmin...
yup..
sume insan2 yang x anda kenali 2 kenangan zaman sekolah saya
hihi...
zaman saya muda2 dulu..hihi

dan yg lain...
penyeri hati saya di sini=)

 

salam..@isya Yusra..
jazakillah..de jugak yer pic kita.
sayang awak..
uhibbuki fillah
(kasih sayang kita hingga ke syurga-tema bilik A111..hihihi..)

 

salam wawa..
wa ana kaman=)

(aku juga mencintaimu setulusnya- tema bilik A103...hihi)

 

Hmmm..
lagu orang bukan lagu saya..
ambillah sebagai wacana untuk memperbanyakkan selawat dan menambahkan cinta pada rasul s.a.w

 

Post a Comment